Stage

Software engenering


Weer  informatie service

Functie omschrijving

Om het onderste luchtruim veilig te houden is het belangrijk om voldoende en juiste weersinformatie te hebben, zodat ons vluchtleidingssysteem kan bepalen of een dronevlucht wel/niet veilig door kan gaan. Jij als applicatieontwikkelaar, gaat een koppeling bouwen met één of meerdere meteorologische diensten om de data te verkrijgen.

De meteo database wordt door meerdere omgevingen benaderd. 

Op zich zijn punten 2, 3 en 4 gebaseerd op hetzelfde mechanisme. Bij allen gaat de database via een door jou te schrijven API benaderd worden, waarbij een verrekening structuur per klant geldt. Dus per klant kan een kostenstructuur afgesproken worden voor het aanvragen van weersinformatie. Wij leveren aan derden niet hun client software, maar ze kunnen zelf middels API calls de informatie opvragen. Dit moet naadloos plaats vinden, zonder dat de klant merkt dat het via een derde partij plaatsvindt.

Maar om welke weersinformatie gaat het nu


Om een drone veilig te laten vliegen, is per type drone en zelfs per payload, te weten wat de maximale weersinvloeden mogen zijn. Hieronder de variabelen:


Met het huidige type drones zijn er dus nogal wat weersfactoren om rekening mee te houden.

Verkrijgbaarheid meteogegevens


Holding the Drones gaat niet zelf bovenstaande gegevens meten. Deze zijn middels API calls verkrijgbaar bij weerdiensten. Niet alle diensten bieden dezelfde informatie. Het zou kunnen dat je applicatie rekening moet houden met meerdere bronnen binnen een land. De applicatie moet ook in andere EU landen kunnen werken. Daar zijn koppelingen nodig met andere weerdiensten. In grensgebieden gaat dit een uitdaging vormen.

Aanbieden onze diensten aan de onbemande luchtvaart sector

In de onbemande luchtvaart zijn er drie hoofdklanten van onze diensten. Dat zijn:

Elk van deze type klanten vereist een andere manier van aanleveren. De piloten willen graag een app op een mobiel. De operators (eigenaren van drones) willen weersinformatie zodat het risico goed in te schatten is en andere software wil alleen een API koppeling.

Zoals je kunt lezen is het een veelzijdige opdracht. Sommige delen kunnen ingewikkeld lijken, maar van ons krijg je de juiste begeleiding. 

Functie wensen

Arbeidsvoorwaarden