Afstudeer stage

2 Software engineers

Drone Vlucht begeleidingssysteem

Functie omschrijving

We zijn op zoek naar een tandem van 2 ICT afstudeerders van de richting Advanced Application Development. Willen jullie meehelpen bij het maken van deze unieke applicatie?

Uitgebreide omschrijving

Als geavanceerde front-end-backend ontwikkelaars, gaan jullie een systeem bouwen waarmee drone operators hun drones kunnen registreren en dronepiloten toestemming vragen om te mogen vliegen. Soms kan dat met een simpel theorie examen, maar soms moeten daar speciale risico analyse formulieren voor worden ingevuld. 

Het plannen van een vlucht moet zo eenvoudig mogelijk zijn. Gewoon aangeven welke piloot met welke drone, wanneer, waar wil gaan vliegen (gewoon met een vinger of muis op een Maps-kaart). Het UTM systeem moet dan gaan berekenen of de piloot voldoende opgeleid is en in welke risicocategorie er gevlogen gaat worden. Klopt alles, dan kan de vlucht automatisch bij het ministerie aangevraagd worden en zal toestemming verleend worden (of niet).

Vanaf nu kan de piloot met de app-versie van de UTM applicatie met de drone gaan vliegen en moet ons systeem alle bewegingen van de drone in de gaten houden en dit registreren. In een latere versie zelf de drone automatisch (niet autonoom) laten vliegen.

Na afloop van een vlucht moet ons UTM systeem een rapportage maken. Heeft de piloot zich gehouden aan zijn vluchtplan en de wettelijke regels. Dit kan de piloot dan terugmelden aan zijn opdrachtgever en het ministerie.


Daarom heb je alle vrijheid om het geleerde, samen met je creativiteit, om te zetten in mooie producten. Van ons krijg je de juiste begeleiding.

Functie wensen

Arbeidsvoorwaarden