Stage opdracht

Electronics/TCK engineer

Ontwikkelen van een Network RemoteID

Opdracht omschrijving

Het doel van deze opdracht is prototypes van RemoteIDs te ontwikkelen. Zowel hardware als software.

Wat is een RemoteID

Dit is een functie die door EASA vanaf eind 2022 verplicht wordt gesteld aan een drone. Ook de FAA in de USA gaat het verplicht stellen. Er zijn twee versies:


In beide gevallen gaan wij verder dan EASA eist. Sommige versies van de RemoteID krijgen ook de volgende sensoren:


Naast sensoren heeft de RemoteID ook zenders. Deze kunnen zijn:


Bij de prototype RemoteID’s in dit project, willen we nog werken met losse, gekoppelde bordjes. Voor een meer geavanceerde RemoteID, koppelen we een uBlox M8P RTK GNSS, bij het derde niveau van nauwkeurigheid wordt het de uBlox F9P en bij de meest nauwkeurige wordt het een Septentrio Mosaic (optioneel in dit project).

Op het gebied van verbindingen, willen we onze klant laten kiezen welke manieren van communicatie men wenst. 


Nu je alle losse componenten aan elkaar hebben gekoppeld, moeten jullie zorgen dat de componenten met elkaar gaan samenwerken. De sensoren moeten worden uitgelezen, opgeslagen op het aanwezige geheugen (de blackbox) en periodiek worden verzonden naar onze internet servers. Op deze servers moeten databases, tabellen en velden worden ingericht. Ook dit hoort bij het project.
Voor de software specialisten in het project zou het mooi zijn om de, op de servers opgeslagen informatie, op een kaart (Google Maps of Open Maps) weer te geven.

Functie eisen

Gevraagde/te ontwikkelen kennis