Stage opdracht

Software engineering 

Android and iOS app development voor DroneRadar24

Opdracht omschrijving

Het doel van deze stageopdracht is het realiseren van een website, Android app en IOS app, waarin bovenstaande functie wordt gerealiseerd.

Een uitgebreidere beschrijving

DroneRadar24 moet een platform worden waar iedereen informatie kan krijgen over legale objecten die in de onderste luchtlaag vliegen. Het kan gaan om drones, trauma helikopters, (zweef)vliegtuigen, paragliders, luchtballonnen, modelvliegtuigen, enz.

Deze informatie kan gehaald worden uit de databases van ons andere bedrijf “UTM Europe”.

De bedoeling van de mobiele apps is om op een kaart de diverse objecten real-time te zien vliegen en door op een object te klikken, komt er detailinformatie beschikbaar. Haast de gehele functionaliteit is analoog aan het platform van FlightRadar24. Daar kan dan ook een groot deel van de functionaliteit gevonden worden.


Naast bovengenoemde moet er ook een kaartlaag beschikbaar zijn voor:


Daarnaast is er ook informatie beschikbaar voor betalende klanten. Ook hiervoor is die informatie te vinden op FlightRadar24.


Als ingelogde gebruiker moet je een signaal krijgen als een drone niet volgens de wensen toch over een perceel heen heeft gevlogen.


Meldingen van illegale vluchten (of gevaarlijk vliegende drones) moeten met een druk op de knop gemeld kunnen worden aan de IL&T of bevoegd gezag.

Optioneel

Met de website en/of apps moet ook terug in de tijd gegaan kunnen worden. Analoog aan Google Earth met eens slider. Eventueel per eigen perceel gefilterd. Dit zou een betaalde functionaliteit kunnen zijn.

Functie eisen

Gevraagde/te ontwikkelen kennis