Stage opdracht

Mechatronics engineer

 DroneHotel

Opdracht omschrijving

Het doel van deze minor opdracht is de ontwikkeling van een universele waterbestendige doos waaruit autonoom één of meerdere drones kunnen opstijgen, landen en laden. De dronetechniek wordt ontwikkeld door een andere deel binnen Holding the Drones. In deze opdracht wordt gericht op de weerbestendige doos, het oplaadmechanisme en de opstijg- en land techniek.

Een uitgebreidere beschrijving

Het DroneHotel moet autonoom ergens op een locatie, evt zonder Nutsvoorzieningen, kunnen werken. Daarvoor zijn minimaal de volgende onderdelen nodig:


De gehele remote aansturing van de UAVBox vindt plaats door UTM Europe. Dit gebeurt door het aanroepen van commando’s zoals: openbox, sluitbox, windsnelheid, vochtpercentage, regenhoeveelheid, laaddedrone, accupercentagedrone, positiebox(GPS coordinaten van de box), stuur360beeldendoor, downloadlocalstorage360cam, … 

De intelligentie van de box zal deze commando’s moeten omzetten in lokale commando’s en de gevraagde gegevens terugsturen naar de aanvrager. Ook zal de box-intelligentie, de aansturing van componenten in de box zelf moeten uitvoeren. Dus het openen en sluiten van de box gebeurt door interne elektronica. Ook het gaan opladen en monitoren van de drone, zal de box zelf moeten doen. 


Belangrijk is dat de UAVBox weerbestendig, onderhoudsarm en inbraakbestendig is.

Optioneel

Functie eisen

Jullie tanden willen zetten in een complexe opdracht

Gevraagde/te ontwikkelen kennis