Stage opdracht

Mechatronica engineer Universele delivery Drone

Opdracht omschrijving

Het doel van deze afstudeeropdracht is de ontwikkeling van een universele drone die goederen door de lucht kan vervoeren en afleveren op elke geschikte plek.

Een uitgebreidere beschrijving

Met deze afstudeeropdracht leggen we de lat hoog. We willen laten onderzoeken en realiseren of het mogelijk is om een zodanige drone te ontwerpen die voor allerlei soorten bezorging in te zetten is. Het is een open opdracht waar jouw technische kennis gecombineerd wordt met onze kennis van drones en drone-delivery. 


De volgende eisen worden gesteld aan de drone:


De delivery drone moet kunnen opstijgen uit en landen in een Drone Box, maar ook op een landing pad. De goederen kunnen zijn: een warme pizza, koude laboratorium samples, AED, zak chips, bedenk het maar. Tot 3 kg. 

In eerste instantie hoeft de drone alleen maar te vliegen in laag bevolkt gebied (platteland). Wel moet het mogelijk zijn om langere afstanden (~10km) af te leggen. Het gebruiksgemak moet zo simpel zijn dat een supermarktmedewerker, pakketbezorger of restaurant medewerker hem kan bedienen. 

Over de aansturingssoftware hoef je je niet druk te maken. Dat gebeurt in een ander deel van ons bedrijf. Tips over hoe specifieke aanpassingen handig zijn, zijn welkom. 


Ben je huiverig over elektronica in een drone, geen punt daar kunnen we je goed bij helpen.

Functie eisen

Je tanden willen zetten in een complexe opdracht

Gevraagde/te ontwikkelen kennis